Tervehdys! Tässä kirjoituksessa palaamme ihan lähtökuoppiin. Kerromme nyt nimittäin selkokielellä mitä se henkilöstövuokraus ihan tarkkalleen oikein onkaan. Aikaisemminhan olemme murtaneet vuokratyöhön liittyviä myyttejä ja listanneet mielenkiintoisia tilastoja ja faktoja vuokratyöstä. Tiesitkö muuten, että jopa 49% saa työtä viikko kiinnostumisensa jälkeen!

MIKSI YRITYKSENI KÄYTTÄISI HENKILÖSTÖVUOKRAUSTA?

Henkilöstövuokrausta käytetään yleensä esimerkiksi yllättävien kiirellisten työntekijätarpeiden, lomasijaisuuksien tai vaikka kasvavien yritysten työntekijöiden hankkimiseen. Kun iso tilaus, pitkä sairastapaus tai kausisesonki yllättää, on henkilöstovuokrauksen kautta mahdollista saada avuksi työvoimaa tarpeen mukaan. Myös uudelle ja tuoreelle yritykselle henkilöstövuokraus on oiva mahdollisuus, sillä henkilöstövuokrauksen avulla voi pienentää uuden työntekijän palkkaamiseen liittyviä riskitekijöitä ja hyvän tekijän voi lopulta palkata pysyvästi listoille tilanteen vakaantuessa!

(Muistathan erottaa henkilöstövuokrauksen sekä rekrytointipalvelut toisistaan. Rekrytointipalvelut puolestaan oli palvelu, jossa henkilö palkataan suoraan toimeksiantajan / asiakasyrityksen kirjoille. Tästä tulossa lisää seuraavassa kirjoituksessamme 🙂 )

MIKSI MINÄ TEKISIN VUOKRATYÖTÄ?

Vuokratyö on hyvä mahdollisuus kerryttää kokemusta, kerätä lisätienestejä, saada uutta kokemusta tai työllistyä täysipäiväisesti. Myös piilotyöpaikat voivat paljastua vuokratyön kautta. Voisikin kysyä miksi sinä et tekisi vuokratyötä? Aiemmin mursimme yleisiä vuokratyön tekemiseen liittyviä myyttejä, kannattaa tsekata ne tästä . Vuokratyö on normaali työsuhde – noudatamme työehtosopimuksia ja karttuu eläkettä sekä lomapäiviäkin!

Tiesitkö muuten, että keskimäärin 87 prosenttia vuokratyöntekijöistä suosittelisi vuokratyön tekemistä tuttavilleen!

(Lähde: Kauppalehti)

KETKÄ TEKEVÄT SOPIMUKSEN?

Työnantajana toimii henkilöstövuokrausyritys, esimerkiksi StaffMill, joka sijoittaa listoillaan olevat työntekijät työvoimaa tarvitsevan asiakasyrityksensä  palvelukseen. Työsuhteen käytänteet sekä ehdot määrittyvät asiakasyrityksessä noudatettavan työehtosopimuksen mukaan. Työsopimuksen työntekijä tekee henkilöstövuokrausyrityksen kanssa, joka huolehtii työantajavelvotteista.

KUKA ON SIIS POMO?

Vuokratyöntekijä on henkilöstövuokrausyrityksen (eli siis esimerkiksi StaffMillin) palveluksessa, mutta työskentelee asiakasyrityksen tiloissa tai työmailla asiakasyrityksen työnjohdon perehdyttämänä ja alaisena. Palkan ja muut työnantajavelvoitteet (kuten työterveyshuolto) kuitenkin hoitaa henkilöstövuokrausyritys eli tässä tapauksessa me – StaffMill.

KUINKA PITKÄKSI AIKAA TÖITÄ VOI OLLA?

Kesto riippuu asiakasyrityksen tarpeista. Työtä ja tekemistä voi olla niin tunneiksi, päiviksi, viikoiksi tai kuukausiksi sekä vuosiksi. Vuokratyön edut ovat nimenomaan sen joustavuus tarpeiden mukaan. Jos asiakasyrityksen tarpeet osottautuvat pysyviksi, voi valmiiksi perehdetyn ja talon hommissa olleen vuokratyöntekijän myös rekrytoida vaikka pysyvästi!

KUINKA NOPEAN TARPEEN TULLEN VOI ASIAKASYRITYS SAADA TARVITSEMANSA TEKIJÄT?

Meillä StaffMillillä on nopeimmillaan lisätyövoimaa toimitettu työmaalle jo seuraavana arkipäivänä. Laaja kirjo osaajia takaa vuokratyöntekijän nopeaankin tarpeeseen. Vastaus on sama myös siihen, kuinka nopeasti vuokratyöntekijäksi ilmottautumalla voi saada työtä. No aika nopeasti, jos on vain itse valmis lähtemään töihin näinkin nopeaan tahtiin! Eli jos vuokratyöntekijä tulisi juuri nyt tai tulevaisuudessa tarpeeseen, tutustu tarkemmin palveluihimme täällä.

MISTÄ VOIN SAADA VUOKRATYÖTÄ?

Tässä vaiheessa tekstiä olet varmasti jo niin kiinnostunut ja vakuuttunut vuokratyöstä, että intoa puhkuen haluat töitä tekemään. Vuokratyöntekijäksi meidän listoille, voit ilmoittautua täällä.