Miksi antaisin jonkun toisen rekrytoida puolestani? Me kerromme nyt, miksi se kannattaa. Lyhyesti sanottuna säästät aikaa, vältyt kalliiksi tulevilta virherekrytoinneilta, se on nopeaa sekä asiantuntevaa. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla rekrytointiprosessin ulkoistamista uuden ammattilaisen etsinnässä. Nyt kerromme kolme konkreettista syytä miksi:

Rekrytointiprosessi hoidetaan alusta loppuun puolestasi – aikaa säästyy!

Joskus hakemuksia voi tulla satoja. Ne pitää käydä läpi, haastatella henkilöt ja käyttää aikaa hakijoiden vertailuun. Tämä koko prosessi voi viedä liian suuren osan tärkeästä työajasta, joten rekrytointipalvelu voi hoitaa sen asiantuntemuksella puolestasi. Työaikasi kuluu olennaiseen ja saat loistavan täydennyksen tiimiin helposti!

Rekrytointipalveluilla on paljon kokemusta prosessista – nopeaa ja asiantuntevaa!

Vaikka yrityksessä onkin saatettu hoitaa rekrytointeja, on rekrytointipalveluja tarjoavalla yrityksellä kuitenkin usein enemmän kokemusta rekrytoinnista. StaffMillillä täydennämme rekrytointiprosessia myös kohdennetuilla paikka- / yhteisökohtaisilla osaamis- ja soveltuvuusarvioinneilla. Tämä näkyy niin nopeudessa, sujuvuudessa kun siinäkin, että oikea, työhön sopiva, henkilö tunnistetaan.  Rekrytoinnin asiantuntija ymmärtää myös mikä hakijoihin vetoaa ja kontaktiverkosto on jo valmiiksi laaja – näin löydetään varmasti paikkakohtaisesti parhaat osaaajat.

Hakijat keskittyvät itse tehtävään eivät firmaan – yrityksen anonyymiteetti!

Mikäli toiveesta / sopimukseen pohjautuen asiakasyrityksen nimeä ei tuoda esiin osana rekrytointiprosessia ei hakija keskity yritykseen vaan hakee aidosta kiinnostuksesta ja mielenkiinnosta työtehtävää kohtaan. Lopputuloksena on liuta erityisen motivoituneita työntekijäkandidaatteja!

Jos siis haluat keskittyä omiin työtehtäviisi työhakemusten lukemisen sijaan, mutta palkata uuden rautaisen ammattilaisen tiimiisi me voimme etsiä sen puolestasi ! StaffMill auttaa kun etsit työyhteisöösi avainhenkilöä tai asiantuntijaa. Asiantuntijarekrytointeja voimme toteuttaa esimerkiksi ICT-alalla (ohjelmointi, verkkosivujen tuotanto), myynnin ja markkinoinnin alalla (digimarkkinointi, promootio, asiakaspalvelu ja -hallinta) tai vaikka sote-alalla (tulosyksiköiden johtotehtävät, sote-alan esimiestehtävät).