Vuokratyö on vielä suhteellisen tuore, vaikkakin koko ajan yhä suuremmaksi työllistymismahdollisuudeksi kasvava mahdollisuus. Vuokratyöhön liittyy kuitenkin monenlaisia ennakkoluuloja, myyttejä ja urbaanilegendoja, jotka kumoamme nyt!

Vuokratyöntekijä ei pääse koskaan lomalle

VÄÄRIN! Vuokratyöntekijällä on oikeus vuosilomaan ja lomakorvaukseen yhtälailla kuin muillakin työntekijöillä. Myös oikeus lomarahaan tai lomaltapaluurahaan määrittyy työehtosopimuksen mukaan kuten kaikissa työsuhteissa.

Voin tehdä vuokratyötä vain paremman työn puutteessa

VÄÄRIN! Vuokratyö voi olla myös se vakituinen, pitkäaikainen ja kokoaikainen työsi! Se sopii myös vaihteleviin elämäntilanteisiin – työtä voi tehdä vaikkapa toisen työn ohella lisätienestin keräämiseksi. Vuokratyö on monelle yritykselle osa rekrytointiprosessia, jonka kautta “taloon tullaan” – näin se voi olla myös askel tulevaan, vakituiseen, duunipaikkaan.

Vuokratyöntekijä ei voi jäädä sairastuessaan sairaslomalle

VÄÄRIN! Vuokratyöntekijällä on yhtäläinen oikeus sairauslomaan sekä sairausajan palkkaan. Oikeus määräytyy työhön sovellettavan työehtosopimuksen sekä työsopimuslain mukaisesti

Vuokratyöstä ei kerry eläkettä

VÄÄRIN! Samoin kun vuokratyöntekijä ansaitsee vuosilomaa, kertyy hänelle myös  eläkettä. Ihan samaan tapaan kuin kaikista työsuhteista!

Vuokratyön tekemisestä ei ole mitään hyötyä eikä se auta työllistymisessä tulevaisuudessa

VÄÄRIN! Vuokratyö on loistava tapa osoittaa oma osaamisensa ja hankkia työkokemusta, jota työnantaja osaa arvostaa.  Vuokratyö on osalle yrityksistä se normaali tapa “tulla taloon”. Tekemisen kautta voi saada myös CV:seen täytettä vaikka opiskelujen aikana tai lisätienestiä ja tekemistä eläkkeellä.

Vuokratyössä joudun maksamaan enemmän veroja

VÄÄRIN! Vuokratyöstä maksat ihan samalla tavalla veroja kuin kaikista työsuhteista. Tulojen verotus määräytyy samalla tavalla kuin muissakin työsuhteissa.

Loppussa voimmekin todeta, että ei vuokratyö olekaan mikään huono vaihtoehto vaan mahtava mahdollisuus kerätä työkokemusta, lisätienestiä tai metsästää se vakituinen työpaikka! Ilmoittaudu meidän listoille täällä.

Käytetyt lähteet mm.: http://www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/vuokratyo